Da... stiu.. sunt enspe mii de virusi gata sa iti atace calculatorul. Daca nu prea stii ce e cu ei , iata pe scurt despre ce e vroba:

Nu descarca atasamente din mail de la persoane necunoscute cu care nu ai mai vorbit pana acum. Cum recunosti mailurile cu virusi ? E simplu, sunt de la o adresa ciudata, au ceva de geul Hello.. RE:... Here are yout bank documents... To read this message download te attachament..
In general tot ce are terminatia .exe .pif si mai nou .pdf si care vine de la o persoana necunoscuta.. ar trebui sa aiba o singura destinatie Trash si Empty.

Insa.. exista posibilitatea sa primesti un mesaj de la un prieten de al tau .... nu te lasa insa pacalit.. e tot o maniera ingenioasa... de iti infecta calcualtorul.. folosita de acesti hackeri.

Mai exista si alte tipuri de virusi...sau mai bine zis metoda phising... adica colectarea de date personale de catre unele persoane care zic cam asa...

"Suntem de la loteria UK etc si ati castigat milioane de euro printr-o tragere la sorti..".

Sau

" numele meu este negresa umbala... :)) si am o poveste trista..tatal meu m- vandut unui rege bogat... am suferit mult.. si acum sunt mare si am reusit sa pun mana pe o avere importanta a sotului meu. vreau sa ma ajuti sa ti banii iar eu am sa fug de aici si am sa vin la tine si facem 50% - 50 %"

SAU

"Suntem de la Vodafone/Orange e o promotie trimiteti cod reincarcare cartela prin SMS la... si veti primi nu stiu ce super oferta"

SAU

"BRD/Raiffaisen etc.. au schimbat site-urile si va cer sa intrati sa va introduceti datele... etc"

Bineinteles ca nu este adevarat, dati cu delete imediat si raportati ca spam. Dupa ce ati dat SPAM urmatorele mesaje vor fi trimise direct in casuta de mesaje nedorite, unde deseori e foarte simplu sa stergi mesajele existente... indiferent ca esti pe Yahoo, GMAIL sau MSN, vei avea optiunea de stergere totala a lor.

Si cu toate astea.. daca ai internet... i-ati un anti virus pentru ca altfel vei avea viata grea.