Cercetatorii americani au muncit pana la epuizare pentru a descoperi ce ne indeamna sa face sex. Si dupa luni intregi de studiu, au gasit nu mai putin de 237 de motive. Iar pe primul loc nu este dragostea, ci atractia fizica, relateaza AP.

Cei mai multi dintre subiecti au recunoscut ca ajung in pat pentru ca se simt atrasi de parteneri, pentru a obtine placere fizica sau pentru a se simti bine. Contrar parerii generale cum ca femeile si barbatii ar veni de pe planete diferite, psihologii spun ca adevarul este altul.

Studiul a aratat ca exista asemanari intre comportamentul femeilor si cel al barbatilor in ceea ce priveste viata sexuala. Astfel, ideea cum ca reprezentantii sexului tare ar fi mai predispusi la aventuri s-a dovedit a fi falsa.

In primele 10 motive pentru care oamenii fac amor se numara si dragostea, semn ca romantismul nu a disparut cu desavarsire.

La studiu au participat 444 de persoane, cu varste cuprinse in 17 si 44 de ani, iar pe ultimul loc in clasamentul motivatiilor se afla dorinta de a transmite o boala venerica.

Sursa: AP