Pod prăbuşit la Minneapolis: şapte morţi, 60 de răniţi


Joi 02 august 2007, 10:05




Pod prăbuşit la Minneapolis: şapte morţi, 60 de răniţi

Un pod peste Mississippi s-a prăbuşit, în această noapte, la Minneapolis. Posturile locale de televiziune anunţă că cel puţin şapte persoane au murit, iar alte 60 au fost rănite după ce podul cu patru benzi s-a prăbuşit în fluviul Mississippi. Operaţiunile de salvare au fost suspendate până la răsăritul soarelui, deoarece, pe întuneric, căutările ar fi fost îngreunate de resturile metalice şi maşinile aflate în apă. Echipele de intervenţie spun că se aşteaptă ca cifrele să crească, pentru că şansele să mai găsească supravieţuitori scad pe măsură ce timpul se scurge.



Panica şi starea de şoc au cuprins oraşul, pentru că tragedia a avut loc la ora locală 19, o oră de vârf, a comentat consulul general al României la Chicago, Gheorghe Predescu, în direct la Realitatea TV. Diplomatul a informat că autoriăţile americane vor pune la dispoziţie site-ul www.redcrosspc.org unde vor fi afişate numele cetăţenilor implicaţi în accident. Comunitatea românilor din Minneapolis este de cca 1.000 de persoane. Încă nu se ştie dacă printre răniţi sunt cetăţeni români.



Martorii au declarat că înainte de prăbuşirea podului s-a auzit un zgomot puternic, ca al unui avion care zbura la joasă înălţime. Printre supravieţuitori se numără 60 de copii care au scăpat ca prin minune după ce autocarul în care se aflau a oprit la câţiva centimetri de marginea unei secţiuni a podului. Un martor a declarat că a văzut oameni care au înotat până la mal printre maşinile pe jumătate scufundate în apă. Un tren de marfă, care circula pe podul feroviar, aflat sub cel rutier, a fost strivit de o secţiune de metal şi beton de 150 de metri lungime.



Autorităţile americane au comunicat că nu există niciun motiv care să indice că prăbuşirea podului a avut la origine un act terorist. Cauzele nu sunt încă foarte clare. Semnele arată ca problema ar fi fost din construcţie sau proiectare.



În zonă se efectuau reparaţii chiar în momentul prăbuşirii podului. Construcţia face legătura între centrul metropolei şi University of Minnesota.

Sursa: realitatea.net