Scandal. Postul familiei Voiculescu acuza televiziunea lui Vantu ca a copiat sloganul de anul trecut al campaniei dedicate Zilei Nationale si ameninta cu un proces de zile mari





Bogdan Tiberiu Iacob



Avocatii trustului "Intact" s-au infiintat, miercuri, la usa Realitatii TV cu somatia de a se renunta urgent la sloganul "Nascut pe 1 Decembrie", folosit in campania "Tu faci Romania" a postului respectiv, din aceste zile. Cel slogan e, practic, identic cu sloganul de anul trecut, "M-am nascut de 1 Decembrie" al Antenei 1, pentru care postul Voiculestilor sustine ca are drepturi exclusive.
La precedenta Zi Nationala, reamintim, Antena 1 a pus la bataie 100 de milioane de lei pentru "cel mai tare roman nascut pe 1 Decembrie" si a difuzat un spectacol-maraton numit "M-am nascut pe 1 Decembrie", moderat de Mihaela Radulescu si Dan Negru. Acum, postul familiei Voiculescu cere raspicat Realitatii TV sa scoata din program sloganul plagiat, surse din "Intact" dezvaluind ziarului nostru ca, in caz de refuz, se ia serios in calcul un megaproces in justitie. Iritarea din trustul familiei Voiculescu e cu atat mai mare cu cat, in ultima vreme, s-au inregistrat si alte cazuri in care programele Antenelor au fost copiate, iar conducerea posturilor e decisa sa ia masuri ferme, de aceasta data, pentru a pune capat acestor practici.
Pe de alta parte, Realitatea TV ar avea mari probleme daca ar renunta la sloganul respectiv, intrucat 1 Decembrie e maine, deci nu mai exista timp pentru o noua campanie. Ceea ce poate insemna startul unui proces de copyright de mari proportii.


Sursa: Cancan