Face ce face şi reuşeşte, mereu, să şocheze. Excentricul creator de modă a rememorat, într-un interviu pentru revista Tabu clipele de groază trăite în închisoare, în urmă cu 14 ani. Cătălin Botezatu a uneltit un plan diabolic pentru a-şi lua viaţa: nu numai o dată, ci de două ori. Acum, Bote îi mulţumeşte lui Dumnezeu că planurile lui au eşuat.


Cătălin Botezatu este protagonistul unui pictorial incendiar în cel mai recent număr al revistei Tabu.

Înconjurat de femei goale, care-l tratează ca pe un rege, designerul a pozat în ipostaze incitante, respectând, cât mai bine, tema şedinţei foto: erotism şi decadenţă.

Una din cele mai şocante imagini este aceea în care Botezatu “prizează” cocaină.

“Este cel mai reuşit pictorial al revistei. Pentru realizarea lui, a fost adusă o echipă întreagă de profesionişti de la Paris. Am stat de dimineaţă, până noaptea târziu. Şi eu m-am amuzat, atunci când am văzut că mă pun să prizez făină”, a declarat designerul, pentru Click!.

În interviul din Tabu, Bote şi-a pus sufletul pe tavă şi, cu o sinceritate şi o nonşalanţă debordante, a relatat o serie de întâmplări dramatice prin care a trecut de-a lungul vieţii. Frapantă este povestea pe care Bote a trăit-o acum 14 ani, pe când se afla în închisoare:

“Am hotărât să mă sinucid şi am strâns pastilele pentru dormit pe care le primeam în fiecare seară”, spune Cătălin, acum detaşat de momentul respectiv. Dar iată că soarta nu i-a făcut jocul şi, ca prin minune, s-a ivit un coleg de celulă care să se gândească, înaintea designerului, că planurile sale nu ar trebui duse la bun sfârşit.

Aşa că a înghiţit el toate acele somnifere şi, vindecat în urma unor spălături stomacale, i-a mărturisit lui Botezatu: “Era păcat să mori tu, însă, dacă muream eu, nu era nici o pierdere”. Designerul nu s-a învăţat, însă, minte, şi a mai avut o tentativă de suicid, de această dată, din cauza unei neîmpliniri sentimentale.

“Am pus maşina pe marginea prăpastiei, am scos-o din viteză şi am spus, că, dacă va fi să cadă, va cădea. Şi am stat acolo o oră”, s-a mai confesat Bote. Finalul interviului a fost năucitor.

“Există ceva în materie de jocuri erotice, ceva ce ţi-ai dorit să faci şi n-ai făcut?”, a sunat întrebarea reporterului. “Nu. Am făcut tot ce mi-am dorit să fac. Fanteziile mele sexuale au fost întotdeauna duse la bun sfârşit”, a declarat Bote.