De fapt sunt filme de recomandat si filme pe care sa nu le vezi, am suferit eu destul. Sa incepem. Duminica mi-am luat putin timp liber si am urmarit trei filme, si episodul 1 din sezonul 3 din Supernatural.

1. The Last King of Scotland (Ultimul rege al Scotiei)
Cu: Forest Whitaker, James McAvoy

Eu Insumi ma consider cea mai puternica figura din lume" (Idi Amin)

Trebuia sa fie o aventura neobisnuita intr-o tara indepartata dar cand un tanar doctor naiv soseste in Uganda in 1970 - sperand sa se distreze, sa aiba parte de soare si sa dea o mana de ajutor - se regaseste in schimb intr-o calatorie socanta in cel mai intunecat taram de pe pamant: inima umana. Aceasta este povestea filmului Ultimul rege al Scotiei, un thriller puternic care recreeaza pe ecran lumea Ugandei sub dictatura cumplita a lui Idi Amin. Amestecand cu indemanare faptele cu fictiunea si rezonand in mod surprinzator cu lumea de astazi, filmul prezinta un tur de forta din partea lui Forest Whitaker in rolul lui Amin si zugraveste doua portrete de neuitat: cel al carismaticului, dar psihopatului dictator care si-a devastat propria tara si cel al unui martor al istoriei, care isi face in cele din urma curajul sa ia o atitudine.



2. Never back down (Nu da inapoi)
Djimon Hounsou, Amber Heard, Sean Faris

Jake Tyler (Sean Faris) s-a mutat de curand in Orlando (Florida) cu familia lui. Starul echipei de fotbal a liceului din orasul natal este acum doar un "outsider" cu o reputatie de scandalagiu. La invitatia colegei sale Baja (Amber Heard), Jake se hotaraste sa mearga la o petrecere la care este trezeste, fara voia lui, in mijlocul unei lupte cu Ryan McDonald (Cam Gigandet). Atunci cand este umilit si invins in lupta, un coleg decide sa ii povesteasca despre Artele Martiale Combinate (Mixed Martial Arts - MMA) si il prezinta mentorului sau, Jean Roqua (Djimon Hounsou). Jake intelege imediat ca MMA nu este o simpla lupta de strada, ci mai degraba o forma de arta, pe care isi doreste sa o stapaneasca.



3. Supernatural (Sezonul 3)
Jared Padalecki, Jensen Ackles


Daca nu ati vazut pana acum primele doua sezoane (ruleaza si pe Pro TV), povestea pe scurt este cam asa: Supernatural este povestea lui Sam (Jared Padalecki) si a lui Dean (Jensen Ackles), doi frati uniti de acelasi destin: ei calatoresc prin pustiul campiilor americane cu misiunea de a gasi si a ucide cele mai infricosatoare creaturi ale intunericului, de care oamenii au auzit doar din legende si superstitii. In timpul acestei lupte cu Raul, Sam descopera ca are o serie de abilitati paranormale: ciudatele sale viziuni prevestesc moartea celor din jur, dar si apropierea pericolelor. Incurajati de propriul tata sa se avante in aceasta aventura pentru a gasi creatura care le-a ucis mama cu multi ani in urma, cei doi frati declanseaza o adevarata vanatoare a demonilor: vampiri, varcolaci si fantome, acestea sunt doar cateva dintre creaturile cu care Sam si Dean se confrunta
.

Finalul sezonului 2 ne-a adus mult suspans. Sam este ucis in lupta cu demonul care le-ea ucis parintii insa disperat Dean face un pact cu un alt diavol prin care isi vinde sufletul pentru ca Sam sa traiasca. Ei nu reusesc sa opreasca deschiderea portii iadului din care ies sute de demoni insa il ucid pe demonul care le-a facut viata imposibila.

Sezonul 3 incepe cu lupta impotriva demonilor ce au scapat din iad, primul episod fiind dedicat luptei cu cele 7 pacate si incercarea lui Sam de a gasi o solutie de a-l scapa pe Dean de pactul care l-a facut cu un demon si prin care el mai are un singur an de trait, pe care vrea sa il traiasca la maxim.



Iata si un video:




NERECOMANDAT
Reno 911


Un film idiot in care ni se arata povestea un echipe de politie din Reno care e plina de dementi cu putina materie cenusie care ajunge in Miami la o conventie si constata ca trebuie sa se ocupe de oras pentru ca din nu stiu ce motive ceilalti politisti ajung blocati intr-o cladire din cauza unei contaminari. Povestea e tampita, scenariul la fel, stilul de filmare idiot.