Firmele de telefonie mobila se iau la lupta in competitia pentru castigarea de cati mai multi clienti la serviciile de Internet Mobil Broadband.

Ultima promotie de rasunet este cea a celor de Zapp care la doar 10.71 Euro pe luna, cu TVA inclus, ne ofera 2,4mbs si modem inclus in abonament.

Traficul e nelimitat, dar in reclama nu ni se spune restrictia, ca daca depasim 1,5 GB/luna, traficul este limitat la maxim 128 kbps. Traficul aditional nu este tarifat.

Nici Vodafone nu e mai prejos, si la ei ofertele sunt aproape identice, cel putin in privinta vitezei si limitarii. Astfel la abonamentul de 1mbs ce costa 10.71 Euro, traficul este limitat la 1GB pe luna, la 3.6 mbs (17.85 Euro) traficul este limitat la 2GB pe luna. Daca depasim ajungem la vitezte de 128 kbs.

La Orange lucrurile stau cam asa: pentru 10 Euro/luna primim 3.6mbs pentru trafic de 1.5 GB pe luna, daca depasim ajungem tot la 128 kbs. Urmatoarea valoare de trafic lunar recomandat este 6GB/luna iar abonamentul este 20 Euro.

Concluzia: Daca vreti sa stati pe net pentru a citi stiri, mailuri sau sta pe mess solutia internetului mobil e buna. Daca vrem muzica, filme, Youtube s.a. ramanem pe vechile conexiuni.