Dupa inchiderea postului de radio BBC si a postului Europa Libera era oarecum de asteptat ca RFI Romania sa fie cel care are de castigat. Postul Radio France International este in momentul de fata cel mai dezvoltat post radio de stiri si talk-show la nivel de posturi cu finantare externa, avand programe zilnice de stiri din ora in ora si talk-show-uri.

Postul difuzeaza Duplexuri Bucuresti - Paris in fiecare zi de luni pana vineri de la 7 la 20. In grila postului isi face loc si muzica de altfel. Nici in week-end nu duceti lipsa de stiri si informatii, intre 8 si 20.

Pentru ca posturile locale din tara au ramas fara BBC Romania, singurul jucator de pe piata care putea umple acest gol a ramas RFI Romania, care a incheiat un acord cu diferite posturi locale din tara permitand astfel ca postul sa fie receptionat in 53 de localitati, si sa ajunga la 4-5 milioane de posibili ascultatori.

Site-ul postului, http://www.rfi.ro , este de asemenea disponibil si este destul de dezvoltat fiind actualizat cu foarte multe stiri si informatii.

Printre posturile locale care difuzeaza jurnale RFI se afla Retelele regionale Radio Galaxy (21 de orase) si Radio Transilvania (15 orase); Radio GaGa Tg. Mures, Sovata si Reghin, Radio Arad, Radio Retro Miercurea Ciuc, Radio Campus Buzau, Radio Fix Botosani, Radio Ring Medias, Radio Plus Husi, Radio Orion Fetesti si Cernavoda, Radio M Plus Tg. Neamt si Piatra Neamt, Radio Top 91 Suceava, Radio Nord-Est Iasi si Roman, Radio Baragan Calarasi.

De altfel jurnalele de la 8,9 si 13 le puteti asculta si pe Radio-ul Online de pe acest blog.