Desi sufera la greu la capitolul grile de programe si audiente, Televiziunea Romana scoate la apa inca doua canale de televiziune, de nisa spun ei.

La data de 10 octombrie, TVR va lansa primul dintre cele doua posturi noi de televiziune, pentru care a obtinut licenta de la C.N.A. in data de 26 februarie 2008. TVR 3 este un post generalist, va reflecta evenimente din comunitatile regionale si locale si va emite 24 din 24, sapte zile pe saptamana, avand acoperire nationala. Noul post urmeaza sa includa productii editoriale ale studiourilor teritoriale TVR Iasi, TVR Tg. Mures, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Timisoara, in timp ce partea de sud a tarii va fi acoperita de productii realizate la Bucuresti. Postul TVR 3 nu are productie proprie. "Emisiunile TVR 3 vor fi realizate si moderate de jurnalisti de la studiourile teritoriale, iar amfi­trionii emisiunilor informative vor fi Carla Giaca si Marius Dobrescu, doi jurnalisti din TVR. Acestia din urma ii vor introduce pe colegii nostri care prezinta jurnalele regionale", explica Mura Frinculescu. Stiri din ora in ora Bugetul pre­supune o investitie de aproximativ 480.000 de euro, bani destinati in special echipa­mentului tehnic si productiei de emisiuni. Va fi preluat de operatorii de cablu in regim de "must carry" (obli­gatoriu la retransmisie de catre operatorii de cablu).

Tot de pe site-ul Ziua.net aflam ca TVR Info se va lansa la mij­locul lunii octombrie si este centrat pe difuzarea de informatii utilitare si pe transmisiuni live din trafic, fiind o premiera pe piata romaneasca. Pe langa informatiile utilitare, TVR INFO va difuza stiri de interes national din ora in ora. Tot din ora in ora, postul va transmite stiri sportive - accentul urmand sa cada pe alte tipuri de sporturi decat fotbalul - si informatii meteo. Grila postului cuprinde si trei rubrici de info - info bursier, info bancar si info cultural, doua interviuri pe zi, de cate 10 minute fiecare, cu specialisti din diverse domenii (singura emisiune care va avea prezentatori) si o rubrica "No comment". Pentru inceput, postul va difuza numai productie proprie. Bugetul pe emisiuni este in jur de 10.000 de lei pe luna. "Nu sunt incluse cheltuielile cu tehnica, productia, pachetele grafice, salarii etc, adica ceea ce reprezinta resurse interne mai eficient utilizate. Ideea pe care se merge este aceea de a eficientiza fluxurile si de a lucra cu angajatii TVR", spune Cristina Leorent, coordonator TVR Info.

Momentan cele doua posturi se afla in teste.