Saptamana trecuta scriam despre sezonul 3 din Heroes si povesteam nitel de ce se va intampla in acest sezon. Numai ca ce am citit pe site-ul NBC si ce a rezultat din ce am vazut din primele doua episoade nu are legatura, decat pe alocuri. Cu vorbele mele am sa va povestesc.

Peter se intoarce din viitor in trecut si il impusca pe fratele sau incercand sa il opreasca sa marturieasca presei ca are super puteri. Acesta este urmarit de Peter din trecut insa in lupta cu acesta, Peter din viitor il inchide pe Peter intr-una din camerele securizate de la "Companie".

Claire este atacata de Sylar care ii taie scalpul si ii fura abilitatile ei, regenerarea, si ii spune acesteia ca este nemuritoare. Maya se duce la doctorul Suresh care ii i-a o mostra de sange acesteia si descopera ca poate sa ofere super puteri oricui daca ii injecteaza in vene aceasta formula. Si-l administreaza lui si descopera ca acum e mult mai puternic, si mai indraznet de altfel, culcandu-se cu Maya.

Mama lui Peter si Nathan il acuza pe Peter din viitor ca a schimbat viitorul, creand cu efect fluture, iar acesta incearca sa schimbe din nou viitorul incercand sa il opreasca pe Slyar, care acum e invicibil. Parkman este trimis de Peter din viitor in Africa. Hiro primeste un DVD de la tatal sau care ii povesteste de o formula care daca ajunge in mainile cui nu trebuie va reprezenta sfarsitul lumii. El deschide seiful unde se afla aceasta formula care ii este furata de o fata cu puterea de a se misca foarte repede. El se duce in viitor si vede sfarsitul lumii si decide ca noua lui misiune e sa recupereze formula.

Sylar se duce la Companie unde il omoara pe seful ei iar cand incearca sa ii ia puterile si fiicei acestuia, aceasta explodeaza provocand eliberarea a patru super rai cu diferite puteri, printre care si Jesse, in corpul caruia se afla si Peter. Sylar este iarasi prins si inchis intr-o camera de maxima securitate unde primeste vizita mamei lui Nathan, care a acceptat functia de senator de la noua Niki Saunders, care de fapt nu e Niki ci o femeie care seamana perfect cu aceasta si are alte puteri. Mama lui Pete si Nathan ii spune lui Sylar ca vrea sa o ajute precum o mama, iar acesta ii spune ca nu e mama lui, primind o replica care il uimeste: "... ba sunt" !