Titlul e prea dur dar cred ca am inghitit foarte multe de la acest personaj politic care isi permite prea multe. Cu tupeu acesta a declarat in fata a peste 7000 de oameni ca de 1 Decembrie maghiarii nu se pot bucura la 1 decembrie, aceasta data insemnand "70 de ani de agonie".

Consultat in legatura cu afirmatiile lui Marko Bela, fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, a tinut sa il corecteze pe liderul UDMR: "Domnul Marko Bela nu a socotit bine...inseamna 90 de ani de 'agonie' si il asigur ca, daca Bunul Dumnezeu il mai tine in viata, peste 10 ani o sa fie martor la sarbatorirea centenarului Marii Uniri."

De ani buni incoace suntem martorul a unor actiuni de propaganda si de dezmembare teritoriala a tarii, demonstrand in nenumarate randuri visurile pe care acesta le are, o Transilvanie maghiara. Iar daca acest lucru e greu de indeplinit macar cu autonomia incearca ceva. Autoritatile noastre se pare ca inchid ochii si nu fac nimic impotriva acestui domn care isi permite sa ne ia peste picior.