Birocratia din sistemul sanitar romanesc te ucide, de nervi. Daca nu esti bolnav afla ca te poti imbolnavi de la atata asteptat la medicul de familie sau pe holurile policlinicilor sau spitalelor.

Din pacate, recent am aflat ca sunt bolnav si ca va trebui sa bat drumul de la medic la spital si invers. Dupa ore de asteptare la medicul de familie, cauzate de faptul ca les paisans din comuna sau dus toti la acelasi medic, afli ca te vei duce si la alte cozi.

Azi de exemplu a trebuit sa stau 2 ore sa intru la o consultatie de 10 minute. S-a lasat cu nervi bineinteles, asta pentru ca desi era randul meu in fata mea s-au bagat vreo 4 persoane. Sunt un om calm si binevoitor doar ca uneori nu e bine sa fi tot timpul asa pentru ca devi fraier. Asta mi-a trecut prin cap azi cand o batrana care practic ar fi intrat dupa mine, s-a oferit sa se bage in fata doar pentru ca nu vroia sa mai astepte. I-am zis respectuos ca sunt invoit de la munca si ca nu pot sa ii cedez randul. Cu toate astea s-a incapatanat sa se duca la doctorita sa ii spuna daca poate intra ea in fata celorlalti. Nu am zis nimic, dar expresia fetei mele indica faptul ca sunt pe cale sa cedez nervos.

Am cam terminat cu spitalul, urmeaza alta asteptare la medicul de familie si apoi o vizita pe la alt spital.

May god be with me !