Raspunsul meu e amandoua. Dar trebuie sa existe si cineva care sa iasa in fata, ca in orice competitie. Prima dragoste nu se uita niciodata, prima mea casuta de mail am facut-o la Yahoo, de cand aveam eu vreo 16-17 ani. Mi-am schimbat casuta de mail la 18 ani si am ramas cu ea pana acum. De atunci si pana acum au trecut multi ani, si mailul de la Yahoo a mai evoluat nitel, si-a mai schimbat interfata a incorporat functia webmessenger si a mai facut un lucru, a eliminat dimensiunea capacitatii de stocare, care acum e nelimitata.

De ceva ani incoace, exista doi mari moguli care au profitat de dezvoltarea netului in Romania si si-au dezvoltat serviciile in limba romana, MSN si Gmail. Dar cum romanului ii e greu sa renunte la lucrurile cu care s-a obsinuit, as spune ca MSN a cam pierdut lupta. Din spate vine insa Gmail care incetul cu incetul castiga din ce in ce mai mult teren. In afara de reclama gratuita pe motorul de cautare no. 1 si site-ul cu un trafic imens, Youtube, Gmail a stiut sa isi atraga clientii. E in romana, e usor de folosit si se modernizeaza incetul cu incetul, noi functii adaugandu-se periodic.

Gmail nu are spatiu nelimitat, dar el creste progresiv in functie de necesitatile fiecaruia. Si mai are un as. Spre deosebire de Yahoo, are acces gratuit la functiile POP si IMAP, ceea ce inseamna ca il poti configura pe Outlook sau orice alt serviciu vrei tu. Gmail iti ofera acces si catre alte servicii lansate de Google, printre care Docs, Labs, Calendar, Picassa ... ca sa nu mai vorbim de usurinta cu care poti accesa casuta de mail de pe telefonul mobil.

Ulimele adaugari ale serviciului sunt interfata grafica mai prietenoasa si task-urile.

Asadar in razboiul Gmail vs Yahoo dau castig de cauza lui Gmail desi le folosesc pe amandoua.