In domeniul in care lucrez imi e dat sa imi treaca multe foi prin mana, mai nou aflu de un caz al unui tanar care are un handicap. Povestea lui e oarecum dramatica, daca nu stii povestea din spatele povestii. Cazul ma lasa insa cu o mica nedumerire sa ii tin sau nu partea ? Din pacate pentru el soarta nu a fost asa blanda, si din cauza handicapului nu reuseste sa aiba un loc de munca bine platit. Statul e alaturi de astfel de persoane si le ajuta prin diverse mijloace si legi. Datorita faptului ca aceste persoane au nevoie de un anume sprijin, statul le ofera anumite privilegii sau scutiri.

Pe baza acestui principiu merge si acest tanar care folosindu-se de lege a depus o cerere la Primarie pentru a i se acorda un loc de casa. Avand in vedere faptul ca exista multe astfel de cereri, primaria a analizat cazul si a decis a ii ofere acesuia un teren de 300 de mp unde acesta sa isi construiasca o casa.

Ce impresie iti face o persoana care dupa ce obtine toate aceste lucruri, pluseaza si mai departe si cere si mai mult... suport pentru intocmire acte si "rugamintea" ca autoritatea locala sa ii construiasca casa. O fi dreptul lui sau abuz ? De ce abuz ? Pai, dupa ce i s-a explicat ca autoritatea locala nu poate face asa ceva din diverse motive, tipul cu pricina merge in instanta acuzand autoritatile si diverse persoane de lipsa de vointa.

Vreau si eu de la stat totul pus pe masa... in mod gratuit.. de ce sa ma mai chinuiesc eu ?