Le-au trebuit ceva ani si un incident din cale afara de amuzant pentru ca membrii CNA sa ia in sfarsit o decizie in privinta jocurilor "interactive" contracost.

CNA a sancţionat cu amendă în cuantum de 5.000 lei postul Naţional TV, pentru că în emisiunea concursuri interactive "Telepremii", s-au încălcat prevederile art.39, alin.2 din Legea audiovizualului nr.504/2002 şi ale art. 16 din Codul de Reglementare a Conţinutului Audiovizual, privind protecţia minorilor.

De asemenea, nu s-au respectat prevederile art. 101, alin. 6 din Codul CNA, privind interzicerea difuzării emisiunilor de jocuri şi concursuri interactive înainte de orele 22:00.

Concursurile interactive nu vor mai putea fi difuzate la posturile TV din România înainte de ora 22:00, au decis, joi, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).


REALITATEA.NET - Postul Naţional TV a fost sancţionat de CNA din cauza unei prezentatoare isterice. VEZI VIDEO

CNA a luat acesta hotărâre după ce, în urma monitorizării concursurilor de acest tip, s-au constatat mai multe nereguli, printre care neafişarea costului real al apelului telefonic pentru participare, numărul mare de persoane care plătesc apelul fără a putea intra în concurs şi chiar accesul minorilor.

Concursurile interactive, difuzate în România de posturi printre care Antena 1, Prima TV şi Naţional TV, presupun că telespectatorul să sune la un număr cu tarif special, pentru a putea intra în direct cu prezentatorul, care îi solicită să rezolve contratimp o aşa-zisă problemă de logică sau perspicacitate, cu diferite grade de dificultate.