Pentru multi istoria zilelor noastre nu este asa de importanta... poate pentru ca motivul este tocmai acesta, se intampla acum. Istoria ultimilor ani va fi importanta in cartile de istorie de peste cativa zeci de an atunci cand scriitorii vor povesti despre perioada zilelor noastre ca fiind una macinata de conflicte armate, terorism si criza economica. Asta e mostenirea pe care o lasa in urma un presedinte american care dupa 8 ani de mandat a reusit sa isi lase cu siguranta amprenta pe istorie. Din pacate amintirile despre George W. Bush nu sunt asa de frumoase pentru americani. Sub conducerea lui Statele Unite au fost umilite de teroristi, tot el e cel care si-a facut dusmanii in randul americanilor ai caror copii au fost trimisi sa moara pe campul de lupta in Afganistan, in cautarea talibanilor si in Irak in cautarea armelor nucleare inexistente. Si parca nu era de ajuns, cireasa de pe tort, marea criza economica pe care americanii au stiut sa o exporte cu succes si peste granitele lor.

Un singur lucru ne leaga pe noi romanii de domnul Bush, faptul ca i-a placut in Romania; asa de mult ca a venit de doua ori. Odata a ramas cu o amintire frumoasa , curcubeul din Bucuresti, iar a doua oara i-a placut Marea noastra Neagra si poate a fost impresionat de multimea de constanteni care au facut cu randul sa vada masina in care circula cel mai important lider al lumii.

Dupa atata critica din partea co-nationalilor si nu numai, Bush a mai primit o lovitura sub centura. Un intreg popor american, dupa indelungi campanii electorale, a ales o schimbare care avea sa uimeasca o lume intreaga. Si-au ales un presedinte diferit fata de tot ceea fusese pana acum, unul de culoare, o expresie a tot ceea ce insemna SUA, locul unde imigreaza toata lumea pentru a cunoaste ce inseamna american dream.

Barack Hussein Obama are o misiune grea, e vazut de toti ca fiind cel care trebuie sa scoata SUA din criza si sa puna capat unui razboi care evident este inutil. Ce sentiment poti sa ai cand pentru tine aproape 2 milioane de oameni s-au strans sa vada cum depui juramantul. Adevarul e ca pana si pentru noi, cei care ne-am uitat la televizor, acea multime impresionanta de oameni care aclama si flutura steaguri, a fost coplesitoare. O fi fost si pentru el coplesitoare sau i s-a urcat la cap ? Discutiile sunt contradictorii, pentru mine personal e o oarecare exagerare ca in plina criza sa cheltuiesti 150 de milioane de dolari pentru festivitati de numire in functie.

Cert e ca toata lumea il adora, sa speram ca nu va ajunge sa dezamgeasca !