Oamenii de ştiinţă au descoperit că îndrăgitul Tetris poate reduce simptomele şocului post-traumatic. Se pare că jocul ajută la ştergerea din memorie a amintirilor dureroase.

Psihologii universităţii Oxford sunt de părere că această descoperire poate conduce la noi tratamente pentru victimele accidentelor şi a celor implicate în zone de război.

"Acesta a fost un pur experiment ştiinţific pentru a vedea cum funcţionează mintea şi de aici putem înţelege imaginea de anasamblu", a declarat Dr Emily Holmes .

Dr. Holmes este de părere că Tetris-ul reuşeşte să împiedice creierul să stocheze amintirile dureroase, atâta timp cât este jucat la scurt timp după accident. Explicaţia? Creierul este împărţit într-o zonă senzorială şi alta analitică. Pentru că abilităţile noastre de a face mai multe lucruri de o dată sunt limitate, jocul poate interveni în felul în care memoriile sunt stocate în creier.

"Există o perioadă de şase ore de la incident în care este posibil să modifici anumite memorii. Noi am demonstrat că în această perioadă de timp, Tetris-ul poate reduce amintirile şi flashback-urile dureroase", a mai adăugat Dr. Holmes.

Realitatea.net