Se pare ca atunci cand ajungi sa fi unul din cele mai populare site-uri la nivel mondial incepi sa vezi si efectele negative. Cu ce sa incepem mai intai ? Pai continutul fara drepturi de autor, pentru inceput. Ideea celor de la Youtube la lansare nu e nici pe departe motivul pentru care au avut atata succes. Majoritatea utilizatorilor au postat filme, videoclipuri, seriale sau inregistrari de la tv care au atras, unele dintre ele, chiar si sute de milioane de vizualizari. Uite asa au intervenit adevaratii proprietari ai drepturilor de autor care au inceput sa ceara de la Youtube bani, pe care au inceput sa ii si primeasca.

Cu toate astea nu toate negocierile au decurs cum au trebuit, de exemplu cei de la Warner nu s-au inteles cu cei de la Youtube si uite asa videoclipuri ale artistilor precum Madonna sau James Blunt au fost scoase de pe site.

Youtube a mai inceput sa faca ceva, sa grupeze acelasi videoclipuri urcate de diferiti utilizatori, sa identifice cine e proprietarul de drept si sa aplice niste restrictii precum:
- emebeding disabled by request; (ori nu poti sa pui acel video la tine pe site, ori in functie de aplicatia ta nu ai posibilitatea de a descarca videoclipul).

- dar si mai enervantul mesaj "This video is not available in your region". Adica daca nu sunt american nu am dreptul sa ma uit la anumite videoclipuri. Ceea e si mai amuzant sau enervant e ca am ajuns sa vad asemenea mesaje si la videoclipuri romanesti. Vorbim de videoclipuri ale unor artisti precum Morandi incarcate de userul MorandiZone sau videoclipuri ale artistilor de la Roton incarcate de userul MusicRoton. Cum mama naibii e si asta nu inteleg ?

Desi se lauda ca are seriale gratuite de la mari producatori sa nu uitam ca ele nu sunt disponibile decat la nivel regional.

Ca prima solutie la aceste probleme ? Am inceput sa folosesc si varianta europeana de youtube, www.dailymotion.com care si el e nitel restrictiv dar nu chiar asa.

PS: A gasit fratimiu aseara din intamplare clona porno a youtube-ului adresa nu o stiu, stiu ca era identic ca youtube, geez!