Stateam si ma uitam cum straluceste soarele afara si imi pun intrebarea: "Unde e zapada aia abundenta de care vorbeau meteorologii ?".

Nu cred ca mai e cazul sa pomenim de faptul ca sarcina meteorologilor e accea de a da o prognoza care poate fi exacta sau inexacta in functie de perioada la care se refera. E normal ca atunci cand vorbesti despre cum va fi vremea peste trei luni sa apara unele mici erori.

Cu toate astea vremea de afara nu pare deloc a fi ceea ce ar trebui sa fie, adica rece, cu vant si chiar ninsori. Dimpotriva, soarele straluceste pe cer, vantul adie usor iar in aer se simte miros de primavara. Cea mai frumoasa zi a fost insa sambata cand chiar a fost atat de cald incat cartierele de langa mare au fost acoperite de un soi de ceata care erau mai degraba aburi din apa marii. Un efect al vremii oarecum ciudat care s-a vazut destul de bine de la o mica departare.

Si daca langa mare era putin racoare, in parcul Tabacariei lumea parca roia ca furnicile, mai ales in Lumea Copiilor, la toboganem leagane si toate cele. O mare de copii si parinti se ingrandisera sa se relaxeze putin si sa ia o gura de oxigen.. cat se mai poate.

Si ma mai uitam la vecini, constat ca la englezi si spanioli e viscol iar peste ocean tocmai in state e acelasi miros de primavara. Asta in timp ce in Australia oamenii se topesc la 47 de grade in est si se ineaca in ape in nord.

Vremea chiar a luat-o razna, sa dau vina pe incalzirea globala sau sa ma bucur ca am scapat de frigul din decembrie si ianuarie ?