Reality show-urile cu conotaţie sexuală sau cu un grad mare de violenţă fizică şi psihică vor putea fi difuzate numai în intervalul orar 23-6, potrivit unei propuneri din şedinţa de joi a CNA, care va fi inclusă în Codul audiovizual.

Noua reglementare va viza şi emisiunile tip ficţiune care apelează la mijloacele reality-show.

"Cele mai multe emisiuni de acest tip îşi plasează acţiunea în familii cu copii, unde soluţia la orice probleme se face prin violenţă. Cu atât mai mult suntem interesaţi să rezolvăm aceste probleme. Posturile încearcă să eludeze reglementările legale, ascunzându-se în spatele unei ficţiuni realizate cu mijloacele reality-show-ului, care dă impresia de realitate. Pare să fie o contribuţie românească nefericită în peisajul audio-vizual. Nu am informaţii să fie undeva, în lume, la o scară atât de mare, astfel de emisiuni", a explicat, pentru NewsIn, preşedintele CNA, Răsvan Popescu.

Potrivit preşedintelui, proiectul de modificare a Codului audiovizual care să facă trimitere la reality show-uri şi la emisiuni care apelează la mijloacele de expresie specifice acestui gen de emisiuni va fi gata până la şedinţa din 9 aprilie a CNA.

Sursa: REALITATEA.NET