Am ezitat sa scriu pe tema asta pentru ca toata presa e plina de acest subiect. Doar ca dupa 7 zile am ajuns la concluzia ca presedintele Moldovei e un paranoic care nu stie ce sa mai faca sa isi salveze pielea.

De o saptamana la Chisinau e haos, iar intreaga lume poate vedea ce se intampla sub un regim comunist. Fratii nostrii de peste Prut, indraznesc sa se revolte si cer schimbarea pe care au vrut-o si la care viseaza de mai bine de opt ani. La fel cum s-a intamplat si la noi, tinerii sunt cei care au luat initiativa si au spus NU comunismului.

Intr-o perioada in care revolutiile sunt pornite plecand de la mijloacele de comunicare in masa, Voronin a pus mana pe toate televiziunile de la Chisinau, controleaza aproape toate posturile tv din Moldova, umbland la dezinformare si intimidare. Doar ca, desi sunt cei mai saraci popor din Europa, moldovenii stiu si ei ce inseamna internetul, fiind singura cale prin care indraznesc sa se faca auziti. Doar ca Partidul Comunist a blocat si accesul la site-urile moldovenesti care relateaza cu imagini filmate de participantii la proteste si care cer la randul lor anularea alegerilor.

Ce a ajuns insa Moldova in aceste momente ? O tara in care tinerii sunt persecutati, batuti cu bestialitate si lasati sa moara in sectii de politie. Ce comunica politistii ? Chipurile ca moartea a intervenit in urma unei intoxicatii cu fum, desi pe corpul tanarului de 23 de ani inmormantat azi se vad urme clare de vanatai si batai crunte. Mai mult decat atat, se pare ca nici coastele rupte nu par a fi contribuit cu nimic la moartea tanarului.

Si pentru ca de fiecare data cand ceva nu ii merge bine tiranului de la Chisinau, Romania a fost de vina pentru ca fratii de peste Prut au ales sa se revolte si sa deschida gura. Dupa ce ne-a impus vize obligatorii, a expulzat ambasadorul nostru si ne-a acuzat pe fata de implicare, Voronin a facut tot posibilul si a reusit sa inchida granitele astfel incat miile de studenti de la noi din tara (poate si unii fosti colegi de-ai mei de facultate) sa nu ajunga la Chisinau.

Acum, dupa ce s-a razboit cu noi o saptamana, asteptand probabil sa ripostam, nebunul de la Chisinau se ia la harta cu Serbia. Nu era de ajuns un tap ispasitor si a zis sa isi incerce norocul cu o tara care nu e inca membra UE. El ne-a acuzat vecinii de implicare in revolta de la Chisinau. Preşedintele moldovean susţine că, alături de agenţi români, şapte sârbi au condus acţiunile de stradă de săptămâna trecută. Voronin a făcut aceste declaraţii într-un interviu acordat cotidianului spaniol, El Pais.

Si ca nebunia sa fie completa, Voronin zicea azi pentru un ziar spaniol ca Moldova vrea sa se integreze in Uniunea Europeana, dar nu prin Bucuresti ci direct pe la Bruxelles.

Ce am putea sa ii recomandam noi presedintelui moldoveano-rus ? Sa se duca sa isi faca un control la cap si sa incerce sa isi rezolve problemele din ograda proprie fara sa mai caute vinovati de peste granite pentru a salva aparentele.