Cu ocazia numirii jurnalistului Lucian Sârb în funcţia de director editorial Euronews, preşedintele postului, Philippe Cayla, a declarat că are planuri mari pentru România.

„Avem încredere în creierul cetăţeanului european: după o vreme, lumea se va sătura de divertisment”, a declarat pentru Cotidianul preşedintele Euronews, Philippe Cayla. El a fost prezent în România, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la reşedinţa ambasadorului Franţei, cu prilejul numirii jurnalistului român Lucian Sârb în funcţia de director editorial al televiziunii cu sediul în Lyon.

Postul de ştiri Euronews se bucură în Europa de o audienţă mai mare decât cea pe care o înregistrează CNN şi BBC la un loc, a subliniat preşedintele Euronews, canal care acoperă 142 de ţări de pe glob. O parte din succesul Euronews se datorează şi celor opt limbi în care postul transmite simultan în prezent: engleză, franceză, germană, italiană, portugheză, rusă, spaniolă şi arabă. Pentru a fi pe placul şi mai multor privitori, Euronews va adăuga în anul 2010 limba turcă pe lângă cele opt, Cayla precizând că are în plan să introducă ulterior şi româna printre limbile în care transmite postul de ştiri. Astfel, româna ar putea deveni prima limbă est-europeană din portofoliul Euronews, după cum Lucian Sârb este primul jurnalist din Europa de Est numit într-o funcţie de management din cadrul unei companii globale de presă.