Televiziunea a schimbat ora de difuzare a „Telejurnalului“, dar numărul telespectatorilor a scăzut.TVR 1 şi-a mutat principala emisiune informativă de la ora 19.00 la ora 20.00, dar a pierdut uşor în audienţă. De la o medie de 316.000 de privitori a ajuns la una de 282.000.

Şefii televiziunii publice au încercat să fugă de concurenţa pe care o făceau „Ştirile ProTV“ şi „Observatorul“ de la Antena 1 emisiunii „Telejurnal“ şi au mutat-o cu o oră mai târziu. Mişcarea nu a dat rezultatele scontate, cifrele de audienţe arătând o uşoară pierdere de „viteză“ pentru ştirile de la postul public.

Pe 29 martie, TVR 1 şi-a lansat noua grilă de programe, construită în jurul principalului buletin informativ al zilei, difuzat într-un nou format şi pe un nou segment orar, de la ora 20.00. La momentul schimbării, Dana Deac, directorul postului, declara că „noua grilă TVR 1 este reconfigurată integral şi a fost gândită ţinând cont de modificările obişnuinţelor de consum ale telespectatorilor, precum şi de analizele de performanţă ale programelor selectate“.

Preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTV), Alexandru Sassu, spunea că „regândirea grilei TVR 1 face parte dintr-o strategie mai largă de realiniere şi reconfigurare a grilelor tuturor canalelor TVR“.

Adevarul