Conform unei hotărâri de Consiliu Local, aprobată în 28 martie 2002, data de 21 mai a fost declarată Ziua Municipiului Constanţa. De atunci, anual, municipalitatea organizează, în perioada 21 - 23 mai „Zilele municipiului Constanţa".

Dacă la început majoritatea manifestărilor s-au desfăşurat în Portul Tomis, în acest an, autorităţile locale au schimbat locul, preferând platforma de la Poarta 1. Directorul Direcţiei Organizare Eveniment din cadrul Primăriei Constanţa, Petrică Munteanu, a declarat pentru ZIUA DE CONSTANTA că autorităţile vor aloca peste 800 mii lei pentru spectacole şi „alte surprize" pregătite localnicilor şi turiştilor aflaţi în această perioadă la Constanţa.

În încercarea de a mai schimba din protagoniştii pe care constănţenii s-au obişnuit să-i vadă la „Zilele municipiului Constanţa", organizatorii au purtat tratative cu managerii diverşilor artişti şi trupe. „Printre cei care şi-au confirmat participarea se vor afla formaţiile Voltaj şi Hot Chocolate", a menţionat reprezentantul Primăriei Constanţa, Petrică Munteanu.

ZIUA DE CONSTANTA