Cetatenii din Statele Unite vor fi obligati dupa data de 12 iunie sa isi cumpere televizoare noi (LCD-uri sau plasme) sau aparate care sa le permita sa se uite la tv.

Programata initial pentru luna februarie, obligatia de a trece la formatul digital a fost amanata pana azi, 12 iunie. Astfel cetatenii americani nu vor mai avea posibilitatea de a se uita la tv folosind o simpla antena tv. Ei vor trebui fie sa se aboneze la un operator care ofera servicii tv digitale, respectiv receptionarea canalelor tv prin intermediul unui reciever digital, fie sa isi cumpere un aparat special pentru a putea receptiona in continuare posturi tv la televizorul analog.
Preturile pentru asemenea aparate sunt cuprinse intre 40 si 70 de dolari.

Diverse site-uri, in special cele ale posturilor tv locale, au inceput deja o campanie prin care se explica americanilor ce inseamna tranzitia de la analog la digital, metode de a trece la noul sistem, si chiar sfaturi pentru economii la facturi.

Ideea trecerii de la analog la digital le-a trecut prin cap si guvernantilor nostrii, se pare ca exista planuri ca prin 2012 romanii sa treaca prin aceleasi momente prin care trec si americanii in acest moment.