Trebuie sa recunosc ca in ziua de azi nu prea ne mai tin nervii sa urmarim stiri despre politica si ce mai fac ai nostrii politicieni. De la revolutie incoace, abia pana anul asta am reusit sa avem la guvernare aproape toate partidele (mai putin pe Vadim), concluzia toti sunt o apa si un pamant. Cu "scuzele de rigoare" (n.a. criza econimica), guvernarea asta face praf tot ce se dezvoltase pana acum.

Nu cred ca mai are rost sa vorbim ca de la cresteri salariale de 50% am ajuns sa protestam pentru a ramane cu salariile din prezent sau cu locurile de munca, in schimb ne chinuim sa supravietuim preturilor, in timp ce boc poc propune economii pentru a auzi mai apoi ca guvernantii ar vrea mariri de lefuri, sau alte instituii isi permit concedii prin insule exotice.

Cireasa de pe tort e desigur scandalul doamnei fost ministru Ridzi, care in plina campanie electorala pentru parlamentul european, a ales sa cheltuie vreo 600 de mii de euro pentru a organiza ziua tineretului, pe 2 mai la Costinesti.

Si pentru ca evenimentul a fost organizat in asociere cu MTV, parte din grupul PRO, domnul Tolontan de la Intact s-a chinuit sa aduca la lumina acest grav act de coruptie in Gazeta Sporturilor.

Azi domnul Basescu ne-a spus cu jumatate de gura un mare adevar care i-a cam iritat pe unii jurnalisti, care iti dau senzatia ca se simt cu musca pe caciula cum se zice. Ei bine s-a ajuns la concluzia ca in cazul delapidarii de fonduri de la Costinesti, vreo 75.000 de euro s-au dus pe stiri cumparate la posturile tv, care au difuzat vreo 600 de stiri din 2 zile legate de eveniment. Culmea printre stirile alea, in peisaj apar doamnele Ridzi, Udrea si stimabila EBA, care pe atunci isi incepea campania electorala, ca sa vezi. Nea Traian, acuza televiziunile si presa justitiara ca intr-un fel practica ipocrizia. Adica o acuza pe Ridzi ca a furat dar nu au zis nimic atunci cand au luat bani sa prezinte populatiei evenimentele din 2 mai.

Domnul Tolontan, mai sus amintit, a intervenit azi la iRealitatea suparat foc ca domnul Base nu a amintit de unde a inceput tot acest circ, adica de la trustul domnului Voiculescu. Eu stau si ma gandesc acum daca Ridzi se asocia cu Intact, oare se mai agita atat domnul Tolontan ? Probabil ca nu, caci atunci aia 75.000 de euro ajungeau la ei, sau au ajuns si acum dar intr-o proportie mai mica.

Si pentru ca deja suntem pana in gat scarbiti de faptul ca guvernarea de acum se cearta cu cea din ultimii ani inventand fel si fel de dosare penale, ca partidele de la guvernare se manaca intre ele si ca mai nou aflam ca si mass media e si ea in cardasie atunci cand e vorba de cascaval, ne intrebam cine pe cine mai fura si daca mai are rost sa ne mai agitam intr-o lume in care muritorii de rand nu au alta solutie decat sa rada precum domnul Chilian, asta asa ca sa nu se mai enerveze degeaba.

PS: Ma gandeam la expresia care statea scrisa pe prima pagina din Adevarul, "Nimeni nu e mai presus de lege". Aflam azi ca pana si legea nu mai e capabila sa functioneze, pentru ca nu are bani sa isi plateasca facturile la curent, consumabile si servicii postale, cel putin in Bucuresti. Oare ce parere are domnul prim ministru despe asta ?