Grupul Cosmote a semnat marti acordul de achizitie al Telemobil (Zapp), urmand sa plateasca circa 61 milioane euro pentru actiunile Zapp si aproximativ 146 milioane euro pentru obligatiile si datoriile acestui operator, a anuntat Cosmote Romania. Miza acestei achizitii pentru Cosmote este in principal castigarea licentei 3G a Zapp, care-i va permite sa ofere servicii de internet mobil.

Acordul de cumparare a actiunilor a fost semnat marti de Michael Tsamaz, CEO al Cosmote Group si, din partea vanzatorului, de catre Nadim Akkawi, Director Corporate Finance, membru al Saudi Oger Group.

Suma pentru achizitia actiunilor Zapp este estimata la aproximativ 61 milioane Euro, iar Cosmote va prelua, in acelasi timp, si datoriile si obligatiile Zapp, estimate la aproximativ 146 milioane euro, dintre care, majoritatea vizeaza extinderea retelelor 3G si CDMA. Citigroup Global Markets Limited (CITI) si NM Rotschild and Sons Limited au avut rolul de consultanti financiari ai COSMOTE pentru tranzactie.

„Tranzactia semnata astazi marcheaza o noua etapa de crestere si extindere a bazei de utilizatori pentru COSMOTE Romania, avand in vedere ca licentele 3G si CDMA, precum si infrastructura permit companiei sa ofere cele mai competitive servicii de date si voce din Romania. Activand pe una dintre cele mai competitive piete din Europa si in numai trei ani si jumatate de la lansare, parcursul impresionant al COSMOTE Romania este dovada ca aceasta companie poate utiliza la maxim beneficiile acestei noi investitii”, a declarat Michael Tsamaz, directorul executiv al grupului Cosmote.

De cealalta parte, oficialii grupului Saudi Oger spun ca tranzactia a venit dupa o perioada de investitii si lucrari majore in infrastructura companiei.

“Aceasta tranzactie vine dupa o perioada de investitii in infrastructura companiei, timp in care am efectuat lucrari majore de extindere a ariei de acoperire si am lansat noi servicii in parteneriat cu China Development Bank si ZTE Corporation. Zapp Romania a inregistrat progrese importante in dezvoltarea retelelor 3G si EV DO, iar acum are o acoperire de peste 70% din populatia Romaniei in ceea ce priveste furnizarea serviciilor de date mobile de mare viteza. Adaugarea serviciilor de internet mobil de mare viteza de la Zapp la portofoliul de servicii oferite de Cosmote va fi foarte avantajoasa pentru ambele companii si pentru clientii lor” a precizat Nadim Akkaoui, Director Corporate Finance pentru Grupul Saudi Oger.

Hotnews