Bine bine, mai putin Steaua, care ca deobicei in ultima perioada joaca de te adoarme de tot... lucru care mi s-a si intamplat in seara asta. Vorbim desigur de evolutia echipelor romanesti in Europa League.

Dupa ce s-a grabit sa le cante prohodul celor de la Urziceni, Becali se pare ca trebuie sa mearga si el la biserica pentru Steaua lui... care e cam stearsa. Intr-un cadru morbid, pe un stadion gol, trupa lui Bergodi s-a chinuit la propriu sa scape cu un egal in fata mai neexperimentatilor vecini de peste Prut, Sheriff Tiraspol.

Plictisit din cale afara de jocul ros - albastrilor, am optat pentru cealalta partida din grupele Europa League, la Cluj, acolo unde CFR s-a intors decisa de la vestiare pentru a transa meciul cu FC Copenhaga. 2-0 a fost rzultatul final... dar cel putin am avut un meci animat la finalul caruia am avut motive de bucurie.

Ceva mai devreme insa Poli Timisoara a dat piept puternicei Ajax. Fata de ce vazusem in meciul Sevilla - Urziceni, mai ca mai aveam putin si ziceam "Jos Palaria". Poli a jucat tare.. a practicat un fotbal "european", aparandu-se dar si atacand lasandu-ne impresia ca egalul scos, 0-0, a fost meritat... poate chiar ar fi putut castiga.

Continuand spiritul de gluma al dinamovistilor, consider si eu ca ar fi mai bine ca Dinamo sa joace numai in deplasare. Iesirile se pare ca aduc noroc cainilor rosii, care pe o ploaie sacaitoare si un teren ce te ducea cu gandul la Ghencea, au reusit sa castige in deplasare cu 1-0 in fata austriecilor de la Sturm Grazz.

Asadar o noapte de fotbal plina de satisfactii pentru echipele romanesti care pornesc cu dreptul in grupele Europa League.