Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat, marţi, televiziunea publică cu 2500 de lei, pentru că a încălcat principiile echităţii şi posturile Antena 1, Prima TV şi B1TV cu câte 5.000 lei, pentru că au depăşit cele 12 minute de publicitate pe oră.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat, în şedinţa de marţi, posturile Antena 1, Prima TV şi B1TV cu câte 5.000 lei, pentru că au depăşit cele 12 minute de publicitate pe oră. Prima TV a avut cele mai multe depăşiri ale acestei reguli, cea mai mare depăşire fiind de 6 minute. La Antena 1, cea mai mare depşire a fost de 5 minute, iar la B1TV de patru minute şi jumătate.

În aceeaşi şedinţă, Consiliul a amendat şi televiziunea publică cu 2500 de lei, pentru că a încălcat principiile echităţii, imparţialităţii şi echilibrului în prezentarea revocării ministrului de Interne, Dan Nica.

CNA a ţinut cont că în jurnalul TVR de la ora 20.00 din 30 septembrie, postul a prezentat doar punctele de vedere ale reprezentanţilor PSD (Dan Nica, Ion Iliescu, Mircea Geoană, Adrian Năstase) în privinţa unei posibile revocări a ministrului de Interne, Dan Nica.

CNA a constatat că nu a mai fost prezentat nicio altă perspectivă, încălcându-se astfel articolul 71 din Codul audiovizualului.