"De-a lungul unei perioade de aproape un an, CNN şi-a concentrat toate resursele globale pentru realizarea unei iniţiative ambiţioase - «Toamna schimbării» - proiect care urmăreşte prăbuşirea comunismului şi impactul pe care aceasta l-a avut asupra Europei Centrale şi de Est. Seria de documentare realizată în mai multe ţări se încheie în România, ţară care a trecut printr-o schimbare dramatică de regim în urmă cu 20 de ani", informează CNN.

Astfel, "Toamna schimbării: România" va oferi o privire din interior asupra revoluţiei care a eliminat ultimul vestigiu al comunismului în Europa de Est.

"Cuprinzând mărturisiri de-ale oamenilor care au pornit Revoluţia şi relatări ale unor membri ai regimului Ceauşescu care s-au întors împotriva acestuia, CNN urmăreşte scânteia care a declanşat evenimentele din Decembrie '89 şi violenţele care au urmat. În documentar apar de asemenea foşti lideri politici precum Mihail Gorbaciov şi George H.W. Bush, dar şi militarii care l-au judecat şi executat pe Nicolae Ceauşescu", potrivit postului de televiziune.

Programul televiziunii de ştiri CNN, dedicat Revoluţiei din 1989, va include transmisiuni live din Bucureşti în săptămâna 21-27 decembrie şi un documentar de o jumătate de oră care vorbeşte despre revoluţia care a dus la răsturnarea dictatorului român. Emisiunea "Toamna schimbării: România" va fi difuzată în premieră sâmbătă, 19 decembrie, ora 19.30, ora României, şi va fi reluată în 20, 21 şi 25 decembrie.

Mediafax