Slava domnului am scapat de tot acest circ electoral, care initial ma convinsese sa scriu doua trei randuri; doar ca m-am cam plictisit de politica si de politicieni. Lasand la o parte toata aceasta valva cu cine a castigat de fel, cine a fraudat mai mult, cei de la Evenimentul Zilei publica un articol legat de problemele financiare prin care trec grupuri media sau de presa, care culmea nu i-au fost deloc prietenoase lui Basescu.

Imediat după anunţarea rezultatelor scrutinului prezidenţial, boardul grupului Realitatea - Catavencu a comunicat, într-o şedinţă, că s-ar putea face restructurări. Acestea ar putea viza atât postul TV, cât şi agenţia NewsIn. Criza financiară, dublată de rezultatele alegerilor prezidenţiale, au dat o lovitură puternică trustului deţinut de Sorin Ovidiu Vîntu. Potrivit surselor EVZ, imediat după anunţarea rezultatelor la alegerile prezidenţiale, Sergiu Toader, project managerul grupului Realitatea-Caţavencu, a convocat o şedinţă în care a comunicat faptul că trustul are probleme financiare şi că vor urma restructurări.

De asemenea unul dintre ziarele care au înregistrat în ultimii ani scăderi dramatice de tiraj traversează acum o perioadă grea: „Gardianul” are probleme în justiţie, unde firmele la care a adunat datorii îi cer falimentul.

SC Sanoma Hearst România, societatea care editează revista „Marie Claire”, a obţinut în instanţă deschiderea procedurii insolvenţei la SC Best Media Press, ceea ce înseamnă primul pas către falimentul societăţii care editează ziarul „Gardianul”.

Citeste articol complet pe EVZ.ro