Selecţia interpretului care va reprezenta România la Eurovision 2010 va fi realizată, în egală măsură, de juriul de specialitate şi de public. Noutatea din acest an este că oamenii care doresc să voteze o vor putea face gratuit.

Anunţul a fost făcut de managerul de proiect al TVR, Marina Almăşan-Socaciu, într-un interviu postat astăzi pe site-ul oficial al Eurovision.

"Vom introduce o linie verde, pentru ca toţi românii să poată vota gratis", a spus Almăşan, care a completat că juriul va fi format din cinci experţi, din cinci regiuni diferite ale României.

Almăşan spune că România ţinteşte un loc bun în finala de la Oslo, dar că mai importantă este impresia pe care o va lăsa reprezentantul ţării. "Pornind de la ideea că "important este să participi, nu să învingi", dorim să facem o impresie pozitivă în toată Europa. Acest aspect este foarte important pentru România, indiferent de rezultatul final", a spus ea.

Pe lângă votul gratuit, o altă modificare este la alcătuirea "distribuţiei" pentru
selecţia finală. Astfel, vor avea un oarecare avantaj cântăreţii deja cunoscuţi pentru performanţele lor live, întrucât cei necunoscuţi vor fi nevoiţi să treacă printr-un filtru preliminar.

Articol complet pe evz.ro