Postul de ştiri N24, deţinut de fraţii Micula, s-a transformat de joi, 7 ianuarie, în televiziunea generalistă exclusiv românească N24 Plus, în acest sens CNA acordând o licenţă audiovizuală prin satelit noului canal tv. Postul N24 Plus este deţinut de SC Clas Media SRL, ai cărei acţionari sunt Ioan Micula (50%) şi Viorel Micula (50%). "N24 Plus va fi un post generalist românesc 100%", a spus Nicoleta Popa, directorul N24 Plus, citată de Mediafax. În mod concret, grila N24 Plus va cuprinde: trei seri de filme româneşti ­ marţea, vinerea şi sâmbăta ­, o seară de teatru tv ­ lunea (începând cu 1 februarie), talk-show-uri ­ de luni până vineri, de la ora 17:00, jurnale de ştiri, revista presei şi revista presei mondene, un magazin economic şi emisiuni de divertisment.

Acestora li se va adăuga emisiunea muzicală "Portret de vedetă", difuzată în direct marţi, miercuri şi joi, de la 12:00 la 13:00, şi preluată în direct de pe postul de radio Naţional FM. "N24 va fi un fel de portret în oglindă al Naţional FM, care difuzează doar muzică uşoară, populară şi de petrecere românească", a explicat Nicoleta Popa.

Ea a precizat că transformarea N24 în N24 Plus a fost luată din două motive: pentru a urma exemplul Naţional FM, care se bucură de succes de când a început să difuzeze exclusiv muzică românească şi pentru "eficientizarea postului". Postul de ştiri N24 s-a lansat în 2004 şi face parte din trustul de presă Centrul Naţional Media, deţinut de fraţii Micula. Din Centrul Naţional Media mai fac parte Naţional TV, Favorit TV, Transilvania TV, Naţional FM şi Favorit FM.

Jurnalul.ro