În al treilea semestru din 2009 România a mai urcat un loc faţă de începutul anului trecut în clasamentul celor mai bune conexiuni de internet. Galaţi ocupă locul 9 în topul oraşelor din Europa cu cea mai bună conexiune web.

Clasamentul mondial este condus de Coreea de Sud, care are o conexiune medie de 14,6 Mbps. Japonia şi Hong Kong au o viteză medie de 7,9, respectiv 7,6 Mbps, în timp ce România ocupă a patra poziţie cu 6,2 Mbps. Media globală a vitezei conexiunii la internet este de 1,7 Mbps, se arată în ultimul raport mondial întocmit de Akamai.

Următoarele poziţii în clasament sunt ocupate de ţări din Europa: Suedia (5,7 Mbps), Irlanda (5,3), Olanda (5,2), Elveţia (5), Danemarca (4,8) şi Cehia (4,8). Statele Unite ocupă abia poziţia a 18-a cu o media de 3,9 Mbps.

Cele mai multe dintre conexiunile internet din România sunt sub 5Mbps (46%), un sfert sunt cuprinse între 5 şi 10 Mbps şi doar 1,8 trec de peste 25Mbps.

Oraşul Galaţi este, potrivit raportului Akamai, cel mai rapid loc din România când vine vorba de internet: 75% dintre conexiunile din oraşul de la Dunăre depăşesc 5 Mbps. O conexiune mai bună decât Galaţiul la nivel european au Pecs şi Miskolc din Ungaria, Lausanne sau Zaragoza.

România stă bine şi în clasamentul ţărilor unde îşi au lor originea cele mai multe atacuri informatice: 3,2% din toate atacurile lansate la nivel mondial îşi au originea în ţara noastră. În fruntea clasamentului se regăsesc Rusia (13% din totalul atacurilor), Brazilia (8,6%) şi SUA (6,9%).

Sursa: realitatea.net