Multe victime apar dupa razboi-ul prezidential care a macinat tara anul trecut. Desi gastile reunite ale mogulilor de presa s-au chinuit si au folosit toate armele din dotare pentru a suprevietui se pare ca nu le-a iesit prea bine.

Cotidianul, Gardianul, Ziua, Bussines Standard au fost primele victime iar acum imperiul lui Sorin Ovidiu Vantu se clatina din temelii. In momentul preluarii grupului Realitatea-Catavencu, SOV declara ca daca posturile tv sau publicatiile detinute nu vor face performanta nu v-a incerca sa le vanda ci le va inchide... lucru aplicat insa doar partial pana acum.

Se pare ca lui SOV ii merge din ce in ce mai rau caci presa anunta azi cu titlu mare ca fiscul a blocat conturile trustului. Realitatea Media, firma care administrează Realitatea TV, nu mai poate face nicio plată către salariaţi şi furnizori, după ce Fiscul i-a blocat ieri conturile deschise la opt bănci pentru o datorie de aproape 5 milioane de lei (peste un milion de euro), provenite în principal din contribuţii neplătite la bugetul asigurărilor sociale.

Pe 30 septembrie 2009, Realitatea Media SA figura în evidenţele Fiscului cu o restanţă de 1,3 milioane de lei la bugetul asigurărilor sociale de stat, la care se adăugau alţi 51.700 lei la bugetul de şomaj şi peste 484.000 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate. La acel moment, existau cereri de compensare în curs de soluţionare. Între timp, compania a acumulat noi datorii, iar ANAF a demarat procedura de executare silită.

Cum trimiterea somaţiilor şi discuţiile nu au dat rezultate, reprezentanţii ANAF au decis să pună poprire pe conturile bancare ale instituţiei de presă controlată de Sorin Ovidiu Vîntu.