Fostul secretar de Stat american Colin Powell şi David Plouffe, şeful de campanie al lui Barack Obama, ar urma să vină la Bucureşti, alături de George W. Bush, la lansarea televiziunii de ştiri care va face parte din acelaşi trust cu ziarul Puterea, lansat recent in prezenta fostului presedinte rus Gorbaciov.

Noua televiziune, pentru a cărei lansare fostul preşedinte american ar urma să vină din nou în Capitală, aparţine aceluiaşi grup de media din care face parte şi cotidianul Puterea.

Conform lui Adrian Thiess, coordonatorul proiectului de televiziune, noul post TV de ştiri va fi "complet detaşat de orice chestiune părtinică editorial". "Va fi o televiziune credibilă, liberă de orice presiune politică. Avem finanţarea necesară pentru doi ani, care oferă un confort financiar în care postul poate să demonstreze că e credibil".

Thiess nu exclude, în cazul noii televiziuni, un joint venture cu CNN, pe modelul după care funcţionează CNN în Turcia (în parteneriat cu trustul Dogan).

Adrian Thiess, coordonatorul proiectului noii televiziuni, care va face parte din acelaşi trust de presă cu ziarul Puterea, a spus că există două variante pentru lansarea postului TV: preluarea unui canal de pe piaţa audiovizualului, care este deja în grilele operatorilor de cablu, sau punerea în funcţiune a unei televiziuni noi, după preluarea unei licenţe audiovizuale de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA)

Fiind întrebat dacă televiziunea preluată ar putea fi Vox News - un post care emite, într-un regim de probă, din 16 noiembrie 2009, aflându-se în sfera businessului media al familiei Păunescu - Adrian Thiess a spus doar că "există varianta de a prelua un post existent pe piaţă, care există în grila cabliştilor deja". "Totul este posibil", a spus Thiess.

El nu exclude însă nici preluarea unei noi licenţe audiovizuale de la CNA, însă are în vedere faptul că, pentru ca o nouă televiziune să aibă vizibilitate, trebuie să fie măcar în pachetele de bază ale celor trei mari operatori de cablu din România (RCS&RDS, UPC şi DCS)

Mediafax