Google a anunţat că versiunea pentru România a serviciului Google Maps este gata. Cu alte cuvinte, Google Maps România a fost lansat oficial.

Google Maps România este accesibil în orice browser web şi oferă hărţi detaliate ale României. Cu Google Maps România utilizatorul poate căuta adrese, puncte de interes şi poate crea rute cu indicaţii de deplasare. În practică, Google Maps nu stă extraordinar de bine în ceea ce priveşte acurateţea datelor. Spre exemplu, există străzi şi din Bucureşti care nu apar deloc sau apar cu numele vechi.

Pentru a accesa serviciul nu este necesara  tastarea in browser a adresei maps.google.ro

Google Maps România poate fi accesat şi de pe telefoanele mobile cu acces la Internet. Pentru asta trebuie descărcată aplicaţia aferentă de la adresa http://m.google.ro/maps. Nu toate dispozitivele mobile sunt compatibile cu această aplicaţie.

Nou lansatul serviciu reprezintă totodată o oportunitate de promovare pentru firme. Acestea îşi pot adăuga pe hartă gratuit locaţia şi datele de contact. În acest fel, firmele se autopromovează iar utilizatorii beneficiază de o cantitate mult mai mare de informaţii şi puncte de interes.