Desi numai este demult ce a fost, Televiziunea Romana naste in continuare controverse. De data asta vorbim de lupta pentru sefia ei, asta dupa ce actualul director, Alexandru Sassu a fost demis. 


In "lupta" au intrat doua personaje foarte cunoscute publicului gustator de talk-showuri. Vorbim de Robert Turcescu si Ion Cristoiu. Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat că nu a discutat cu nimeni oficial despre o eventuală numire a sa la şefia TVR, dar ar refuza hotărât o propunere în acest sens şi că pledează în continuare pentru numirea lui Robert Turcescu la conducerea Televiziunii Române.

Surse democrat-liberale au declarat săptămâna trecută, pentru MEDIAFAX, că PDL ia în calcul să propună la şefia Televiziunii Române, după respingerea raportului de activitate pe 2008 al instituţiei, pe Rodica Culcer sau Robert Turcescu, şefia Radioului Public urmând să revină UDMR. Potrivit aceloraşi surse, ambele propuneri ale PDL iau în calcul faptul că cei doi jurnalişti au experienţă în domeniul televiziunii.

Asa cum era de asteptat aceste schimbari nu s-au lasat fara scandal. Demisul Sassu acuzand in parlament ca ministrul Boc vrea politizarea posturilor publice aratand in acest sens si o adresa prin care Emil Boc ii cerea ca acesta sa fie invitat in fiecare saptamana la postul public de televiziune.

Cel mai important lucru acum pentru TVR nu este insa lupta politica, care partid e promovat mai mult, ci mai degraba o resuscitare a posturilor publice care in momentul de fata sunt in cadere libera in ceea ce priveste interesul telespectatorilor.