Chiar dacă internetul nu ţine loc de mâncare, românii au găsit resursele necesare achitării facturii lunare. Asta pentru că, numărul de conexiuni la Internet de mare viteză (broadband) a ajuns la 2,8 milioane la finele anului trecut, în creştere cu 12,4% faţă de 2008, potrivit datelor Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Datele preliminare indică o rată de penetrare a conexiunilor broadband la puncte fixe de 13,1% la nivel de populaţie şi 34,2% la nivel de gospodării la finalul anului trecut.

În plus, în cazul conexiunilor broadband la puncte mobile active, creşterea a fost una spectaculoasă, de aproximativ 65%, de la 1,5 milioane, la finalul anului 2008, la 2,5 milioane de conexiuni, în decembrie 2009.

Instituţia va finaliza, în aprilie, un studiu la nivel naţional privind identificarea "zonelor albe", care nu beneficiază de acoperire pentru servicii broadband prin nicio tehnologie.

În plus, ANCOM a deschis o consultare publică prin care urmăreşte să afle opiniile utilizatorilor şi ale industriei de comunicaţii cu privire la implementarea Serviciului Universal în domeniul comunicaţiilor electronice în România.

Chestionarul publicat pe pagina Autorităţii conţine astfel întrebări cu privire la includerea accesului la internet în bandă largă în sfera Serviciului Universal.

Adevarul