Pelicula Iron Man 2 - Omul de otel, se afla inca de la premiera in cinematografe pe primele locuri in box office-urile din lume. Povestea, ce il are in rol principal pe actorul Robert Downney Jr, a reusit sa stranga in primul week-end de la lansarea din SUA numai putin de 133 de milioane de dolari din incasari.


Cea de-a doua parte din seria Iron Man are ca subiect principal incercarea lui Tony Stark (Robert Downey Jr.) de a minimaliza beneficiile celebrului costum relansând extravagantul Stark Expo, o expoziţie a inovaţiilor în scop umanitar inspirate de tehnologia sa. Dar, guvernul Statelor Unite insistă să fie predată armatei costumul -armă revoluţionară şi în plus, apare un personaj misterios din trecutul familiei Stark, Ivan Vanko (Mickey Rourke) care vrea să-l distrugă pe Tony dezvăluind propria armă devastatoare construită cu tehnologia Stark. Copleşit din toate părţile, în timp ce se confruntă şi cu demonii proprii, Tony trebuie să-şi cheme aliaţii – cei vechi şi cei noi – pentru a se lupta cu duşmanii ce vor să-l distrugă pe el şi întreaga omenire.

În „Iron Man 2”  Downey  este „acompaniat” de o distribuţie de eroi şi răufăcători, din care fac parte Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Scarlett Johansson, Sam Rockwell, Mickey Rourke şi Samuel L. Jackson în rolul lui Nick Fury.