Mai stiti vorba aia ca "rasul ingrasa" ? Ei bine aflati ca e total gresita afirmatia pentru ca un grup de cercetatori americani au descoperit ca o portie de ras sanatoasa poate avea acelasi efect ca si exercitiile fizice.

Studiul acestor specialişti arată că râsul are multiple beneficii. Pe lângă starea de bună dispoziţie, râsul scade nivelul de hormoni ai stresului din organism, reduce colesterolul şi tensiunea şi creşte puterea sistemul imunitar.

Practic, aceste efecte sunt similare sportului practicat cu moderatie. Medicii de la universitatea Loma Linda au ajuns la aceste concluzii dupa ce au analizat valorile analizelor unor voluntari care au fost expusi atat la mesaje video amuzante, cat la mesaje triste.

Iar testele au aratat ca mesajele cu mult umor, care au starnit rasul participantilor au avut acelasi efect asupra organismului ca si sportul. Medicul Lee S. Berk, care studiaza de peste 30 de ani efectul rasului asupra organismului, este de parere ca aceasta cercetare spune multe despre efectul benefic al starilor emotionale pozitive asupra sanatatii organimului.

Sursa: CSID