Am lasat o mica pauza intre articolul de mai inainte si acesta din curiozitatea de a afla reactiile la articol si tema propriu-zisa. Reactiile au fost atat pozitive cat si negative, mai ales din perspectiva ca  m-am axat mai mult pe intamplarile altora. Am mers insa pe premiza citatului:"invata din greselile altora, oricum nu ai timp sa le faci pe toate". Continuand pe aceeasi idee as spune ca de multe ori putem invata din intamplarile si povestile altora.

Dar sa revenim la subiectul prietenie si sa continuam unde am lasat ideea.

Prietenii nu sunt pentru totdeauna.  Probabil ar fi trebuit sa scriu acest articol in partea I a acestei teme. De fapt putem spune ca daca avem un prieten alaturi de care am crescut impreuna, si cu care ne petrecem mult timp impreuna,vom ajunge intr-un punct in care probabil drumurile o vor lua in directii diferite. Si cu toate astea trebuie sa invatam ca de multe ori nu le putem avea pe toate. Si chiar daca nu ii vom mai vedea tot timpul, si distantele ne vor indeparta, asta nu inseamna ca prietenii ne vor uita, doar ca fiecare si-a ales drumul lui, iar daca distanta e o problema, cu siguranta vor exista cai de comunicare care sa asigure mentinerea legaturii.

Prietenul cel mai bun ma ignora. De foarte multe ori, oricat de buni prieteni am fi, se intampla sa primim o lovitura, sau mai bine zis o lectie de dezamagire. Acest lucru se intampla cand cel mai bun prieten se indragosteste. Cand vine vorba de dragoste, automat prietenia cade pe locul 2. Daca suntem buni prieteni insa , atunci cand suntem indragostiti trebuie sa avem capacitatea de a ne pastra si prietenii alaturi. O poveste a unei adolescente din Statele Unite vorbeste  mai concret de aceasta tema. Katy si Maria erau cele mai bune prietene, ele isi petreceau mai tot timpul impreuna, mergeau la cumparaturi, se distrau, ascultau muzica, faceau temele impreuna. Totul avea sa se schimbe atunci cand Maria s-a indragostit de un baiat din liceu. Acesta nu avea o reputatie prea buna si a inceput sa aiba o influenta negativa asupra Mariei, care incetul cu incetul a uitat de Katy. Dupa ceva saptamani, in care Katy s-a intristat din aceasta cauza, aceasta si-a luat inima in dinti si i-a scris o scrisoare Mariei in care ii spunea cat de trista este din cauza faptului ca numai sunt la fel de bune prietene ca inainte si in care totodata i-a spus tot ceea ce credea si stia despre iubitul ei. Suparata din cale afara, Katy a luat scrisoarea si i-a aratat-o iubitului ei, care s-a facut foc si para si s-a dus fulger la Maria amenintand-o si facand-o in toate felurile. Lui Katy nu i-a venit sa creada ca Maria a facut asa ceva si a decis ca de atunci inainte sa isi vada de treaba ei si sa nu o mai deranjeze pe Maria. Dupa o perioada de timp insa, cu tot cu reputatia proasae pe care o avea, prietenul Mariei i-a dat papucii. Bineinteles ca prima persoana la care Maria s-a dus sa caute sprijin a fost Katy, care in loc sa o respinga si sa ii reproseze atitudinea pe care a avut-o fata de ea, a decis sa o asculte si sa o ierte, continuand relatia cu aceasta.

Despre prietenii si relatiile cu ei ar fi multe de spus, probabil voi continua pe aceasta tema cu alta ocazie. Deocamdata as vrea sa inchid aceasta serie de articole  cu niste versuri legate de relatiile cu oamenii, mai precis cu cei din viata noastra.

Oamenii sunt adesea irationali, ilogici si egoisti.
Iubeste-i oricum !
Daca vei face bine, oamenii te vor acuza de motive ascunse egoiste.
Fa bine oricum !
Daca vei acea succes, vei castiga prieteni falsi si dusmani adevarati
Reuseste in orice caz.
Binele care il faci astazi, va fi uitat maine.
Fa bine oricum.
Cinstea si onestitatea te fac vulnerabil.
Fi cinstit si onest oricum.
Ce ai construit in ani poate fi distrus peste ani.
Construieste oricum.
Oamenii au cu adevarat nevoie de ajutor, dar te-ar putea ataca daca ii ajuti.
Ajuta-i oricum.
Da lumii tot ce ai mai bun si vei fi pocnit in gura.
Da lumii tot ce ai mai bun oricum.