Gazeta Sporturilor va scoate vineri, 2 iulie, primul ziar 3D din Romania, ziar ce poate fi citit cu ajutorul unor ochelari speciali, ce vor fi distribuiti impreuna cu ziarul. GSP este astfel primul ziar din Romania care apare in varianta tridimensionala, la doar cateva luni dupa ce Le Dernere Heure (Belgia) a devenit primul ziar din Europa care a aparut in varianta 3D, o initiativa similara avand, la inceputul lunii iunie, si cotidianul britanic The Sun.

Anuntul initial a fost facut de Catalin Tolontan pe blogul sau.

Potrivit reprezentantilor ziarului, editia 3D a Gazetei Sporturilor, dedicata CM 2010, va aparea in 100.000 de exemplare, ziarul impreuna cu ochelarii speciali fiind pus in vanzare la pretul obisnuit.

Cu ajutorul ochelarilor speciali, cititorii pot vedea tridimensional fotografiile din ziar si anumite machete de publicitate. Potrivit reprezentantilor ziarului, fotografiile si reclamele au fost adaptate de catre editorii GSP si de catre departamentul de publicitate. Proiectul a fost realizat de GSP si sustinut de Bergenbier, care si-a inserat machetele 3D - realizate tot de publicatie - in interiorul ziarului.

Hotnews