Aproape 2,5 milioane de români au urmărit, vineri, înmormântarea Mădălinei Manole. Evenimentul a fost trasmis în direct de patru posturi: Pro TV, Antena 1, Antena 3 şi Realitatea TV. Înghesuite în jurul gropii, televiziunile au transmis toate detaliile funeraliilor, după o zi în care dispariţia Mădălinei Manole a fost reflectată exagerat mai ales de către canalele de ştiri. Punctul culminant a fost între orele 19.10-19.20, când 2,5 milioane de români erau în faţa televizoarelor pe cele patru televiziuni.

Dacă posturile private au reflectat exagerat înmormântarea Mădălinei Manole, în cele mai mici detalii (filmând până şi coborârea sicriului în groapă!) TVR 1 a derapat în extrema cealaltă. Evenimentul care a scos mii de oameni în stradă aproape că a lipsit din principalul Jurnal al TVR 1. Ştirea despre înmormântarea Mădălinei Manole a fost difuzată abia la ora 20.40, după ştirile meteo şi după externe. Până atunci, niciun cuvânt despre subiectul zilei.

Moartea artistei a fost un adevărat eveniment mediatic, care a declanşat însă şi alte controverse. Agenţia de presă Agerpres a făcut o gafă monumentală, s-a lăudat că i-a luat interviu artistei cu o zi ânainte, însă ulterior s-a descoperit că interviul a fost o invenţie. Ceea ce Agerpres a prezentat drept citate din “ultimul interviu acordat Agerpres, cu doar o zi înaintea morţii sale” este o înşiruire de texte compilate din extrase de pe blogul Mădălinei Manole şi din declaraţii mai vechi date agenţiei Agerpres.


Autoarea materialului cu Mădălina Manole, redactorul-şef Marina Bădulescu, va apărea în faţa Comisiei de disciplină şi ar putea să-şi piardă poziţia şi chiar să fie concediată din Agerpres.

Paginademedia.ro