Homepage-ul Yahoo! si mail-ul in romana vor fi functionale incepand cu ultimul trimestru al acestui an, cu cateva luni intarziere din nevoia pregatirii unei noi versiuni a e-mail-ului. Ca o confirmare a viitoarelor planuri de extindere Yahoo! a anuntat miercuri ca aria de servicii oferite de centrul de suport IBM din Cairo se extinde pentru limba romana si alte sapte limbi europene. Centrul deserveste clienti din Africa, Orientul Mijlociu si Europa care folosesc produse Yahoo!

In primavara, tinta era ca portalul si e-mail-ul in romana sa fie lansate in iulie, insa lansarea se va petrece probabil in noiembrie din necesitatea de a pregati o noua versiune a mail-ului. Cat despre o versiune a Yahoo! Messenger in limba romana, este foarte posibil sa nu apara asa ceva.

Miercuri Yahoo! a anuntat ca centrul de suport tehnic al IBM din Cairo isi va extinde portofoliul, urmand sa furnizeze servicii pentru clienti care folosesc produse Yahoo! in limbile romana, rusa, franceza, italiana, turca, poloneza si germana, precum si in alte cateva limbi din lumea araba.

Serviciile care provin de la acest centru vor ajuta utilizatorii Yahoo! din Orientul Mijlociu, Africa de Nord si Europa sa beneficieze de talentul si grija pentru clienti prezente aici. Le va oferi cea mai buna experienta ca utilizator si servicii care reprezinta un reper pentru intreaga industrie", a spus intr-un comunicat seful IBM Egipt, Amr Talaat.

Despre lansarea portalului yahoo.ro s-a vorbit inca de acum mai bine de doi ani, cand Bobby Voicu fusese numit ca reprezentant al comunitatii Yahoo! in Romania. Pe atunci obiectivul era ca portalul sa se lanseze in toamna lui 2008, insa nimic nu s-a concretizat, Bobby Voicu anuntase in februarie 2009 ca nu mai reprezinta Yahoo! in tara.

Criza a fost un factor care a inghetat planurile Yahoo! pentru Romania in 2009, insa anul acesta discutiile s-au reluat.

Hotnews