Zilele astea am facut cateva plimbari in oras, cu unele treburi dar si in scop recreeativ. De fel, Gara din Constanta nu este un loc pe unde merg des, dar ajung de cateva ori in decursul unui an, lucru ce imi permite sa vad daca se mai misca sau nu ceva.

Dupa cum ai observat in titlu, am scris Autogara Constanta, pentru ca in prezent in picioare a mai ramas una singura. Daca a trecut o cel putin o saptamana de cand nu ai mai fost in Piata Tomis 3, afla acum ca Autogara Nord numai exista. A fost facuta una cu pamantul, alaturi de ea si magazinele de pe acele trepte, unde faceai poze, schimbai valuta, mancai o gogoasa sau un produs de fastfood,

Autogara Nord Constanta, demolata
Alaturi de autogara au disparut si magazinele
Nu am reusit sa aflu in zilele ce au trecut daca in loc va fi reconstruita o alta autogara moderna sau pur si simplu acel teren va fi folosit pentru vre-un alt mall sau ceva de genul, dar citind presa locala m-am lamurit, intr-adevar acesta a fost scopul. In locul garii vom avea un nou hypermarket. Printre beneficiarii acestui nou proiect se afla Westhouse Group care ar urma sa construiasca vreo doua turnuri in zona, iar alaturi de aceste doua turnuri ar mai urma sa se construiasca un fel de magazin marca Penny, doar ca se numeste LIDL, proprietatea grupului german LIDL & Schwarz, aceasi care detin in prezent hipermarketurile Kaufland. Acestia au intrat pe piata romaneasca in anul 2003, in anul 2005 au lansat Kaufland iar in 2006 trebuiau sa lanseze si LIDL, insa au amanat aceasta lansare.
 Asadar, daca momentan, cateva din microbuzele care aveau acolo capatul de linie inca mai pleaca din zona, probabil in viitorul apropiat acestia isi vor muta capatul de linie la Autogara Sud. O autogara care a ramas aceeasi, chiar daca anii au trecut.  Ajuns in zona, am avut senzatia ca daca nu as fi stiut in ce data suntem parca as fi jurat ca ma aflu cu cativa ani buni in urma.

Oprit la un fast-food unde am incercat sa imi potolesc putin foamea, si uitandu-ma in jur mi s-a parut ca in aceasta zona timpul a stat in loc. Lasand la o parte preturile mult mai mici ca in alte zone, atentia mi-a fost atrasa de niste boxe date la maxim de un vanzator de casete si cd-uri care tinea cu tot dinadinsul sa ne atraga atentia ca are manele la vanzare.
Aici manelele in boxe la maxim sunt la ele acasa 

Dar lucrurile nu se opresc aici, tiganci cu puradei in brate care cerseau bani de la trecatori si aruncau niste injuraturi de nu te vedeai daca nu le dadeai pana la vanzatori care aveau orice sa iti vinda, numai bani sa ai. Cel mai frumos a fost insa recitalul superb dat de taxatorii de autocare si microbuze care nu oboseau sa tipe din minut in minut spre calatori ca urmeaza sa plece cursa spre valu, basarabi.... Uitandu-ma in jur, am incercat sa iau cateva instantanee ale garii iar senzatia pe care am avut-o a fost ca aici timpul parca trece mai greu.