Toate cele 32.000 de bilete disponibile pentru finala concursului Eurovision 2011, care se va desfasura la Dusseldorf, s-au epuizat in aproximativ cinci ore.

Dupa ce a castigat finala de anul acesta al Eurovisionului, Germania a primit dreptul de organiza anul viitor competitia europeana cu un mare succes la public. De la an la an, atat popularitatea cat si costurile de organizare ale evenimentului au devenit din ce in ce mai mari.

Cu toate astea, costurile par a se amortiza, daca tinem cont de numarul de bilete vandut. Chiar daca 32.000 de bilete s-au dat in 5 ore, dupa amplasarea camerelor TV si a distributiei de locuri pentru delegatiile tarilor participante, vor mai fi puse in vanzare inca cateva mii de tichete. De asemenea vor mai fi puse in vanzare, biletele pentru semifinale si repetitiile oficiale, asta la jumatatea lunii ianuarie 2011.

Participarea la Eurovision a devenit insa o problema pentru unele tari. Slovacia a decis sa se retraga din competitia de anul viitor. Unul dintre motivele retragerii din concurs sunt rezultatele slabe obtinute incepand cu 2009, anul in care Slovacia a revenit in competitia Eurovision. De asemenea postul de televiziune sarb se cofnrunta si cu probleme financiare care nu ii permit sa mai trimita o delegatie in Germania.

Avem parte de si de o mica surpriza, Italia, care a decis sa revina in competitie dupa o pauza de 13 ani. Ultima data a facut-o in 1997 cand a obtinut locul 13. Printre motivele retragerii se afla si interesul scazut pentru aceasta competitie al italienilor.

Intre timp romanii se pregatesc sa isi aleagra reprezentantul pentru finala de anul viitor chiar in seara de Revelion. Finala ce va fi transmisa in direct de TVR 1 si TVRi v-a fi prezentata de Paula si Ovi, cei care au obtinut locul 3 anul acesta in finala de la Oslo.

Pentru a asculta toti concurentii inscrisi in concurs poti face clic aici!