Vedetele si domnisoarele ce fac deliciul romanului de rand ce decide sa se uite la tv pe la orele 17 sau la emisiuni de mondenitati au lansat spre culturalizarea poporului un nou termen ce ar trebui introdus in DEX, "depiţiponcizare".

Dar sa alfam ce inseamna pitipoanca, conform Dictionarului Urban:


piţipoancă


1. tanara bucata feminina, ce intruneste cel putin 3 dintre urmatoarele aspecte fizice: imbracaminte provocatoare ce proeminenteaza calitati fizice, eventual sumara, tocuri, aspect ingrijit: coafat, manichiura, fard, mireasam imbietoare; fizic intregit de zambete largi pentru diversi masculi cu potential, flegmatism fata de restul muritorilor si o bine-dezvoltata tehnica de flirt adaptata tuturor situatilor.
Exemple: Aseara in Bamboo erau cel putin 10 pitipoance pe metru patrat.

Asadar, una din pitpoancele de top ale plaiurilor mioritice, Sanziana Buruiana a decis sa participe la o campanie de "depiţiponcizare" iniţiată în emisiunea "Acces Direct" de la Antena 1. Si ca totul sa para pe bune, ea a participat la o lecţie de bune maniere. Apetisanta blondă a apelat la o doamnă respectabilă, expertă în codul bunelor maniere, care i-a corectat fără ezitare greşelile.

Blonda noastra a avut ocazia să înveţe cum trebuie să ţină mâinile pe masă, cum se ţine o ceaşcă de ceai sau cafea şi cum trebuie să-şi aseze pe cap pălăria.

Toate bune si frumoase, dar a invatat cum sa se imbrace si eventual va renunta la statutul ei de piti ? Nu prea credem noi, nu-i asa. Pai cum sa se lasa ea depasita de concurenta. Doamne fereste !