Romanilor le place sa socializeze, asta e clar... daca pana nu de mult ni se tot vorbea de suprematia HI5, acum citim stiri despre Facebook. Cu toate astea , conform clasamentului facut de trafic.ro , Hi5 se afla in continuare pe primul loc in topul celor mai vizitate site-uri din tara, fara insa a ni se preciza cifrele reale.

Ce observ eu ca utilizator hi5, aproape un sfert din prietenii de pe hi5 si-au anulat conturile , iar eu pot spune ca intru mult mai rar ca inainte. Printre posibile cauze, in afara de plictiseala, mai vine si raspunsul  de la Facebook.

Conform unu studiu, numarul utilizatorilor de Facebook din Romania ar putea depasi 5 milioane pana la sfarsitul anului, in conditiile in care, in ultimele sase luni, numarul de conturi Facebook aproape s-a dublat, crescand de la 1,6 milioane la circa 2,9 milioane.

Categoria de varsta care creste cel mai repede este cea intre 18 si 34 de ani, cu o pondere egala intre femei si barbati. Rata de penetrare a Facebook in Romania este de 13,19% din totalul populatiei, spre deosebire de tarile alaturate precum Bulgaria sau Ungaria unde nivelul este considerabil mai mare de 27,6%, respectiv 28,04%.