Televiziunea Română și-a anunțat la sfaristul saptamanii trecute noua grila de programe.

Astfel, grila de primăvară pentru TVR1 a inceput cu prima ediție din noul sezon al emisiunii "O dată-n viață". Cât privește noua grilă a postului TVR2, aceasta va intra în vigoare din 27 martie.

Printre emisiunile noi din grila TVR 1 se numără Perechea potrivită, cu Raluca Moianu, Televiziunea copiilor, o emisiune ce poartă semnătura realizatorului Titus Muntean și La vie en rose, cu Monica Stan.

În cazul postului TVR2, prin crearea noii grile de programe s-a dorit o redefinire a canalului ca fiind o sumă de nișe care să satisfacă interesele unor oameni activi, care recurg la TV pentru a se relaxa.

Astfel, grila de primăvară a postului conține emisiuni precum Dobro Uran – o emisiune de cultură urbană, Aeroshow – un program care are ca subiect aviația și Supravieţuitor în jungla urbană – emisiune prezentată de un instructor de arte marțiale.

Oferta TVR1

Emisiuni noi:

- Perechea potrivită (din 28 martie)
- Televiziunea copiilor (19 martie)
- La vie en rose (25 martie) – emisiune de divertisment despre partea mai puțin vizibilă a lumii mondene
- Cu ochii’n 4 (din 22 martie ) – o emisiune publicistică de o oră cu reportajele şi anchetele. Odată cu introducerea acestui program s-a renunțat la emisiunile de acelaşi gen Atunci şi acum, Ochiul magic şi Dincolo de hartă

Sezoane noi ale programelor consacrate:

- O dată-n viaţă – emisiunea de divertisment cu cea mai mare audiență de la TVR va fi difuzată din 18 martie
- ÎnTrecerea anilor (din 19 martie) – noutatea acestei emisiuni constă în faptul că în competiție intră și anii 2000

Continuă:

- 50 de minute cu Pleşu şi Liiceanu (duminică, ora 18.00)
- Ca la carte
- Ne vedem la TVR
- Dănutz SRL
- Tezaur folcloric
- Garantat 100% (duminică, ora 23.00)
- Profesioniştii (sâmbătă, ora 23.00)

Seriale:

- un nou serial coreean – Legendele Palatului: Concubina Regelui
- continuă şi Anatomia lui Grey şi CSI: Crime şi investigaţii.

Oferta TVR2

Emisiuni noi:

- Dobro Uran – o emisiune de cultură urbană prezentată de Mihai Dobrovolschi, în fiecare duminică, de la ora 14.00.

- La mustaţă – în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 21.00, Constantin Trofin prezintă un altfel de „buletin de ştiri”, presărat cu momente muzicale şi umor.

- Aeroshow – o emisiune despre aviația în toate formele ei: civilă, sportivă, de agrement, cu destinaţie specială, militară. Programul este difuzat în fiecare luni, de la ora 23.00, și este prezentat de Andrei Lucescu şi Mihai Grecea.

- Supravieţuitor în jungla urbană - tehnici de autoapărare – din 29 martie, în fiecare marţi, de la ora 23.00. Emisiunea este prezentată de Sorin Lupaşcu, instructor de arte marţiale.

- Frăția vinului – în fiecare miercuri, de la ora 23.00, fraţii Adrian şi Cătălin Păduraru pornesc la drum pentru a descoperi podgorii şi crame, restaurante şi baruri, oameni pur şi simplu îndrăgostiţi de vin sau experţi oenologi.

- Râdem până la capăt – membrii redacţiei revistei Kamikaze vin la TVR 2, în fiecare sâmbătă, de la ora 19.30. În stilul consacrat, Augustin Julea va prezenta subiecte la zi, cu o puternică notă ironică şi parodică.

- Descurcă-te singur - duminica, de la ora 9.00, TVR 2 a programat o emisiune dedicată celor ce doresc să îşi construiască, să renoveze, să repare sau să amenajeze locuinţa. Gazda emisiunii este Gabriel Marţuneac.

- Paşaport pentru România – în fiecare sâmbătă, de la ora 18.30, TVR 2 aduce un inedit reality travel: 12 cetăţeni străini trag la sorţi câte o destinaţie de călătorie din România, locuri din afara traseelor turistice consacrate.

- Hobbyceiuri – duminica, de la ora 10.00. Emisiunea va conț reportaje despre oameni şi pasiunile lor, cu poveşti ale oamenilor simpli care şi-au împlinit viaţa prin intermediul acestor pasiuni.

- Pe picior mare - în fiecare duminică, pe TVR 2, de la 19.30. Emisiune este prezentată de Radu Rizea și reprezintă un magazin “despre cultura luxului – luxul ca rafinament, şi nu despre fiţe.

- Filmul scurt pe 2 – în fiecare joi seară, de la ora 23.00, pe TVR 2, o emisiune care promovează filmul de scurt metraj.

- TVR 2 va difuza, din 28 martie, serialul chinezesc Regele Qian – o poveste plină de aventură a unui traficant de sare care ajunge rege.


paginademedia.ro